Vacatures

Bestuurder CNS Nunspeet

 

CNS zoekt per 1 oktober 2022, of eerder indien gewenst, een nieuwe: Bestuurder (0,8-1,0 fte)

‘Een koersvaste leider met oog voor verbinding en ontwikkeling.’

Profiel

Als bestuurder geef je sturing aan de uitvoering van het vastgestelde koersplan, met daarin als drie belangrijke aandachtspunten: samenwerking, professionalisering en profilering. Je stimuleert de directeuren in het gezamenlijk aansturen van de organisatie en houd je bezig met het binden en boeien van medewerkers, met als doel om als eenheid samen te werken aan de ontwikkeling van CNS Nunspeet. Een concreet aandachtspunt is de IKC ontwikkeling en de daarbij behorende uitdagingen in de huisvestingssituatie. Je weet hierin ook extern de belangen van de verenging te behartigen. Op onderwijsgebied breng je ontwikkeling, met name op het gebied van (onafhankelijk) zicht op de onderwijskwaliteit en didactisch handelen. Je brengt structuur, focus en inspiratie en bent een trots boegbeeld van onze organisatie!

Functieomschrijving

CNS Nunspeet is een dynamische vereniging met een professionele organisatie die, met 125 professionals, kwalitatief protestants-christelijk onderwijs verzorgt aan ca. 1300 leerlingen. CNS Nunspeet heeft 6 basisscholen, 3 peuterspeelzalen (SPCP) en een bestuurskantoor, gevestigd in Nunspeet en Elspeet.

Wij bieden onderwijs volgens Bijbelse normen in een veilige omgeving voor de kinderen, met een open vizier naar de wereld om ons heen. Het onderwijs op de CNS scholen is erop gericht dat de kinderen tot leren komen. Elk kind gaat lerend een levensweg om tot zijn bestemming te komen. Onze missie is dan ook: ‘Met de bijbel als fundament ontwikkelen wij ons permanent’. Relatie, ontwikkeling, veranderingsbereidheid en kwaliteitsbewustzijn zijn hierin belangrijke kernwaarden voor ons.

Wij zoeken een bestuurder die:

 • aantoonbare meerjarige kennis van- en ervaring heeft met het aansturen van een onderwijsorganisatie;
 • lange termijnontwikkelingen weet te vertalen naar organisatiedoelen en dit te concretiseren in beleid. Je bent hierbij koersvast, gericht op ontwikkeling en resultaat en werkt vanuit een faciliterende bestuurlijke rol;
 • gericht is op sterke samenwerking, zowel intern als extern;
 • toegankelijk is, vertrouwen creëert en een sterk empathisch vermogen heeft;
 • vaardig is in het onderhouden van relaties met gemeenten, besturen, organisaties en instellingen in het maatschappelijke speelveld;
 • zichtbaar, ondernemend en oplossingsgericht is;
 • beschikt over een academisch werk- en denkniveau;
 • kerkelijk meelevend is en de identiteit van CNS Nunspeet van harte uitdraagt.

Wij bieden:

 • een rol als bestuurder bij een groeiende en bloeiende organisatie;
 • een betrokken en professioneel stafbureau, Raad van Toezicht, GMR en directeurenteam;
 • scholings- en opleidingsmogelijkheden;
 • een betrokken ouderpopulatie die graag meedenken en meewerken;
 • salariëring volgens bestuurders cao, schaal B3.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Contact:

Deze procedure wordt begeleid door Het Onderwijsbureau BV. Voor meer achtergrondinformatie, zoals het koersplan, of andere vragen: bel of mail vrijblijvend met Lianne Buist (adviseur werving) op 06-23800671, Reageren is mogelijk t/m 13 mei, we ontvangen je sollicitatie graag via onze website. De voorgesprekken vinden plaats in week 20, de gesprekken met de benoemingsadviescommissies vervolgens in week 21 en 22.

Solliciteren